Náš blog

Sledujte nás

Vedeli ste?

Bryndza je okrem širokého spektra užitočných mikroorganizmov aj výdatný zdroj kvalitných bielkovín, minerálov, vitamínov B-komplexu, konjugovanej kyseliny linolovej. Bryndza obsahuje 650 – 700 mg vápnika (údaj platí pre 100...

Blahodárna a liečivá

V jednom grame bryndze je asi miliarda zdraviu prospešných mikroorganizmov, dvadsať druhov mliečnych baktérií, ale aj päť druhov kvasiniek. Platí to len o 100-percentnej ovčej bryndzi, ktorá je vyrobené z nepasterizovaného ovčieho mlieka.

„Dobré“ mliečne baktérie.

V procese výroby bryndze, pri spracovávaní ovčej hrudky sa premnožujú „dobré“ mliečne baktérie. Produkujú látky podobné antibiotikám, rôznym kyselinám, ktoré zabíjajú choroboplodné baktérie. Zabraňujú rozmnožovaniu rizikových plesní vylučujúcich jedy aflatoxíny....

Vedeli ste?

Bryndza je okrem širokého spektra užitočných mikroorganizmov aj výdatný zdroj kvalitných bielkovín, minerálov, vitamínov B-komplexu, konjugovanej kyseliny linolovej. Bryndza obsahuje 650 – 700 mg vápnika (údaj platí pre 100...

Blahodárna a liečivá

V jednom grame bryndze je asi miliarda zdraviu prospešných mikroorganizmov, dvadsať druhov mliečnych baktérií, ale aj päť druhov kvasiniek. Platí to len o 100-percentnej ovčej bryndzi, ktorá je vyrobené z nepasterizovaného ovčieho mlieka.

„Dobré“ mliečne baktérie.

V procese výroby bryndze, pri spracovávaní ovčej hrudky sa premnožujú „dobré“ mliečne baktérie. Produkujú látky podobné antibiotikám, rôznym kyselinám, ktoré zabíjajú choroboplodné baktérie. Zabraňujú rozmnožovaniu rizikových plesní vylučujúcich jedy aflatoxíny....

Viete nejakú zaujímavosť?

Viete nejakú zaujímavosť o bryndzi, spracovaní mlieka, ovčiarstve, alebo bryndziarstve? Ak áno pošlite nám ju.